Beautysalon sense of nature

Botox, wordt dat tegenwoordig nog gedaan?

Geplaatst op

Het is nog steeds een behandeling die vaak gedaan wordt en garant staat voor allerlei uitmuntende resultaten. We hebben het natuurlijk over Botox. Deze stof werd in de jaren tachtig erg populair en heeft zich in de decennia daarna over de hele wereld verspreidt. Je kunt in elke grote stad in de wereld een kliniek voor cosmetische behandelingen binnenlopen en een behandeling met Botox laten doen. In deze blog gaan we je meer over Botox vertellen. Bij botox amsterdam helpen ze je graag verder met kennis en kunde op het gebied van botoxbehandelingen.

Geschiedenis van Botox

De stof Botox (of eigenlijk is dit een productnaam vandaar dat het met een hoofdletter geschreven wordt) is een neurotoxisch gif dat door de bacterie clostridium botulinum geproduceerd wordt. In de basis is het een eiwit dat op het zenuwstelsel inwerkt. Je vraagt je wel af wat bezielt mensen om dit in hun gezicht te spuiten! Dat laten ze natuurlijk niet zomaar doen. Uit onderzoek is gebleken dat het eiwit de spieren minder actief kan maken en dat dit voor allerlei voordelen zorgt: 

  • Spieren onder de huid zijn minder actief door Botox en dit heeft als voordeel dat je huid tot rust kan komen. Dat is erg handig in het geval van kraaienpoten. 
  • Wanneer je last hebt van teveel aan spierspanning in je kaken en daardoor hoofdpijn hebt of veel knarst met je tanden, dan kun je met een botoxbehandeling de spierspanning verminderen. 
  • Botox heeft dus esthetische (cosmetische) en medische applicaties. 

Dit zijn zo enkele voorbeelden van wat er met Botox mogelijk is. 

Mode beeld 

Sinds de jaren negentig is het steeds populairder geworden om Botox te nemen als je rimpels krijg. Het is mogelijk om met een botoxbehandeling enkele jaren van ouderdom uit je gezicht te krijgen. De huid wordt minder rimpelig. In combinatie met fillers is het goed mogelijk om bepaalde punten in het gezicht aan te pakken en zo het beste van twee behandelmethoden te nemen en hier voordeel uit te halen. 

We raden je aan om altijd goed te kijken wat de recensies van een bepaalde kliniek zijn. Zo weet je wat de mensen voor je ervan vonden. Natuurlijk is het ook altijd goed om een afspraak te maken bij de kliniek. Zo kun je zien hoe alles eruit ziet en een gesprek hebben met de cosmetische artsen. 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden