Beautysalon sense of nature

De gezondheid van je mond heeft invloed op je gehele gezondheid!

Geplaatst op

We hebben allemaal geleerd dat we onze tanden en ons gebit moeten beschermen tegen gaatjes. Dit doen we door te poetsen, te flossen en regelmatig een bezoekje te brengen aan de tandarts. Maar een goede gezondheid van je mond heeft invloed op je gehele gezondheid! Daarom dat we deze zaken niet alleen doen voor een gezonde en schone mond, maar ook voor een gezond en schoon lichaam als geheel!

Een voorbeeld van de gevolgen van slechte mondgezondheid

We geven je graag een volgend praktijkvoorbeeld mee: er was een mevrouw van rond de 50 jaar die een bezoekje bracht aan haar tandarts. Ze had haar tand afgebroken door te kauwen op een hard stukje in haar maaltijd. Ze wist niet dat haal totale gezondheid in gevaar was. De tandarts bekeek tijdens haar bezoek de mond en ontdekte meerdere tandbreuken en een tandvleesaandoening die zich erg snel aan het ontwikkelen was. Het vermoeden van de tandarts was dan ook dat er meer aan de hand was dan enkel slechte mondhygiëne. De mevrouw werd geadviseerd om contact op te nemen met haar huisarts. Deze gaf haar de diagnose bloedarmoede en een te hoge bloeddruk. Nog geen half jaar later kreeg de vrouw een heftige hartaanval.

De conclusie

Er zijn verschillende onderzoekers die inmiddels weten dat er een duidelijk verband bestaat tussen de totale gezondheid en de gezondheid van de mond en het gebit. Er is inmiddels een verband aangetoond tussen een ongezond of ontstoken tandvlees en een grote groep ziektes waaronder diabetes, reuma, hart- en vaatziektes en meer. Gingivitis of chronische tandontsteking is een van de meest voorkomende aandoeningen in de mond in de gehele wereld. Toch zien mensen vaak de ernst er niet van in. Toch is het uiterst belangrijk om aandacht te schenken aan goede mondgezondheid. Vooral de staat van het tandvlees kan een erg goede indicatie geven voor de mate van algehele gezondheid waarin je lichaam zich bevindt.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Genieten van de schoonheid, genieten op een natuurlijk manier.

Contactgegevens

Via info @ beautysalonsenseofnature.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden