Beautysalon sense of nature

Leren jassen zorgen voor een gave look

Geplaatst op

Het kledingstuk is al een geruime tijd bij ons, maar we zijn er nog steeds niet zat van. Sterker nog, je vindt hem overal in de kledingwinkels: de leren jas. In muziekvideo’s zie je ook geregeld artiesten gekleed jassen van leer. Toch is deze jas niet zo populair geworden via de muziek, want het was een film uit 1953 die de leren jas tot een cultureel icoon liet uitgroeien, namelijk de The Wild One met in de hoofdrol Marlon Brando. Het was zelfs zo dat deze Amerikaanse film niet in het Verenigd Koninkrijk vertoont mocht worden. Omdat deze te rebels was. Voor maar liefst een periode van 40 jaar. Een tamelijk overdreven maatregel vanuit een hedendaags perspectief gezien. Ben je in een rebelse bui? Bij bkleder.nl heb je diverse leren jassen waar je uit kunt kiezen die zeker de moeite waard zijn. Zo weet je altijd de juiste jas te vinden, een kledingstuk dat dus helemaal bij je past. 

Voordelen van een leren jas 

Over het algemeen kunnen we stellen dat het materiaal leer zeer veel voordelen heeft. Zo is het bijzonder sterk en zien we dat het jarenlang meegaat. Wanneer je een materiaal wilt dat prettig aanvoelt en niet al te veel bewerking vraagt, dan kun je echt goed gaan voor een kledingstuk van leer. Natuurlijk is de leren jas het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er ook veel andere dingen van leer waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een leren laptop tas of een broek van leer. Dit kledingstuk wordt vaak gedragen als veiligheidskleding voor op de motor. Natuurlijk kun je het ook in een bepaalde rock&roll sfeer dragen. 

Welke looks maak ik met een leren jas? 

We hebben zojuist al vertelt dat de populariteit van de leren jas voortkomt uit de film The Wild One. De jeugd wilde zich afzetten tegen de gevestigde orde, die nogal strikt en beklemmend was. Tot op de dag van vandaag heeft de leren jas dit aura. Daarmee wordt het dus ook zeer gemakkelijk om een rock n roll / rock look te creëren. Later versies van de jas zien er meer uit als een piloten jas of een jas die door bikers gedragen wordt. Op dat moment krijgt het kledingstuk ook een net iets andere lading, maar al deze ‘looks’ hebben met elkaar gemeen dat ze een min of meer rebelse uitstraling hebben. Dus als dat je ding is, ga er dan voor. 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Genieten van de schoonheid, genieten op een natuurlijk manier.

Contactgegevens

Via info @ beautysalonsenseofnature.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden