Beautysalon sense of nature

Seks tijdens coronacrisis: veilig of niet?

Geplaatst op

Seks is een belangrijk onderdeel van het leven en nu de coronacrisis voortduurt, moeten we allemaal manieren vinden om onze behoefte aan seks en intimiteit in evenwicht te brengen met de risico’s van de verspreiding van COVID-19. De beste seksuele partner tijdens de pandemie ben jijzelf of iemand met wie je samenwoont. Dit gezegd zijnde, zijn er manieren om uw seks zo veilig mogelijk te maken.

COVID en seks

COVID-19 verspreidt zich via virusdeeltjes in speeksel, slijm of de adem van mensen die het hebben. Het kan ook worden verspreid door contact met harde oppervlakken die iemand anders met het virus heeft aangeraakt. COVID-19 kan worden opgelopen van mensen die het virus hebben maar geen symptomen vertonen, wat betekent dat seks hebben met iemand die geen COVID-19-symptomen heeft geen garantie is dat jij het niet zult krijgen.

Het virus is gevonden in sperma en uitwerpselen, maar het lijkt er niet op dat seks een veel voorkomende manier is voor COVID-19 om zich te verspreiden. Door de aanwezigheid van het virus in sperma kan orale seks echter een verhoogd risico op infectie met zich meebrengen. Lichamelijk contact tijdens de seks verhoogt het risico op COVID-19.

Jij bent je beste sekspartner

Masturbatie, het gebruik van seksspeeltjes zoals Vibrator Tarzan en telefoon- of camseks zijn de veiligste opties, omdat ze kunnen worden gedaan zonder in de nabijheid van iemand anders te zijn. Zorg er alleen voor dat als je cam seks hebt, je geen beelden deelt die je zouden kunnen identificeren, tenzij je dat wilt, en dat je niet onder druk wordt gezet tot iets waarbij je je ongemakkelijk voelt.

De volgende veiligste optie is vrijwillige seks met een seksuele partner binnen je huishouden.

Als je toch besluit om seks te hebben met iemand buiten je huishouden, is het verstandig om het aantal te beperken tot één partner of zo weinig mogelijk partners en andere voorzorgsmaatregelen te nemen om het risico op COVID-19 te verkleinen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden